НАВІНЫ НАВУКОВА-ПРАКТЫЧНАЙ КАНФЕРЭНЦЫІ Ў ВОРАНАВА

Сёння  на базе Воранаўскага цэнтра культуры і народнай творчасці канферэнцыя  сабрала  вядучых даследчыкаў і спецыялістаў сферы культуры з Гродзенскай, Магілёўскай, Віцебскай, Гомельскай,  Мінскай абласцей, г.Минска і г. Гродна. Сярод ўдзельнікаў канферэнцыі і наша калега — загадчык аддзела арганізацыйна-метадычнай работы Галіна Эдуардаўна Петушок. Яна выступіла з дакладам «Мясцовыя гастранамічныя стравы з бульбы ў Шчучынскім раёне».

Асноўныя моманты канферэнцыі:
📌Гістарычны аспект: абмеркаванне паходжання і развіцця традыцый, уздзеянне гістарычных  фактаў на фарміраванне нацыянальных рэцэптаў.
📌Кухонные тэхнікі і інструменты.
📌Рэгіянальныя асаблівасці прыгатавання страў з таркаванай бульбы.
📌Параўнанне тэхналогій і  інгрыдыентаў,  якія выкарыстоўваюцца ў розных рэгіенах  Беларусі.
📌Сучаснае развіцце і прэзентацыя брэндавых святаў, якія папулярызуюць элемент.
📌Культурная значнасць:роля бульбы і страў з таркаванай бульбы ў фарміраванні нацыянальнай ідэнтычнасці і спосабаў ўжывання
📌Прыцягненне ўвагі важнасці зберажэння  перадачы традыцый наступным пакаленням.

 

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*