
Сёння на базе Воранаўскага цэнтра культуры і народнай творчасці канферэнцыя сабрала вядучых даследчыкаў і спецыялістаў сферы культуры з Гродзенскай, Магілёўскай, Віцебскай, Гомельскай, Мінскай абласцей, г.Минска і г. Гродна. Сярод ўдзельнікаў канферэнцыі і наша калега — загадчык аддзела арганізацыйна-метадычнай работы Галіна Эдуардаўна Петушок. Яна выступіла з дакладам «Мясцовыя гастранамічныя стравы з бульбы ў Шчучынскім раёне».
Асноўныя моманты канферэнцыі:
📌Гістарычны аспект: абмеркаванне паходжання і развіцця традыцый, уздзеянне гістарычных фактаў на фарміраванне нацыянальных рэцэптаў.
📌Кухонные тэхнікі і інструменты.
📌Рэгіянальныя асаблівасці прыгатавання страў з таркаванай бульбы.
📌Параўнанне тэхналогій і інгрыдыентаў, якія выкарыстоўваюцца ў розных рэгіенах Беларусі.
📌Сучаснае развіцце і прэзентацыя брэндавых святаў, якія папулярызуюць элемент.
📌Культурная значнасць:роля бульбы і страў з таркаванай бульбы ў фарміраванні нацыянальнай ідэнтычнасці і спосабаў ўжывання
📌Прыцягненне ўвагі важнасці зберажэння перадачы традыцый наступным пакаленням.
Отправить ответ